nega kože lica

5 saveta za jednostavnu i brzu negu kože lica

Negovana koža lica je zdrava koža. Ipak danas kada se sve radi nekako ubrzano, niko nema previše vremena da se posveti negi kože. Zgodno je zato znati koji su to jednostavni i brzi trikovi da vaše lice blista svakog dana.

1.Hidratacija i zdrava ishrana za negovanu kožu lica

Jedan od važnijih  koraka u svakoj rutini nege jeste hidratacija. Ne samo što je bitna za vaše zdravlje, već je tu kao najbolji protivnik u borbi protiv suve kože i starenja. Alternativna medicina otrkila je da je ispijanje mlake vode u sitnim, manjim gutljajima pravi način da hidrirate ne samo lice, već i kompletan organizam.

Zdrava ishrana je takođe jedan od glavnih uslova za negovanu kožu. Dolaskom toplijeg vremena preporučuje se da unosi više tečnosti, 2 do 3 litre svakog dana. Sem toga u ishranu treba ubaciti što više svežeg voća i povrća u svim mogućim kombinacijama- voćne salate, vitaminske salate od povrća, smutiji. Na taj način telo će te osloboditi otrova i dati mu vitamina zbog kojih će vam koža biti veoma zahvalna, jer će biti  zdrava, sjajnija i elastičnija.

2.  Higijena i nega kože lica

Pored hidratacije i zdrave ishrane da bi koža bila zdrava, važno ju je pravilno negovati. Pored tonika, gelova, pena i raznih sredstava za čišćenje i skidanje šminke, higijenski tretmani lica su neophodni. Uz pomoć komedoekspresije ili ultrazvučne spatule, kozmetičar uklanja nečistoće i time sprečava razne upalne procese, proširene pore, iritacije.

 To sve ima smisla da radite samo u slučaju da vreme posevetite i higijeni vaše kože. Postoji nekoliko saveta da vam koža bude mekana, nežna, a samim tim i zdrava.

  • Redovno menjajte jastučnicu, a peškir kojim brišete lice mora biti samo vaš i naravno uvek čist.

  • Manje vremana provodite pod tušem ili u kadi. Dugačko tuširanje vrućom ma koliko prija, naročito posle napornog dana, uklanja zaštitni deo kože. Zato ipak malo smanjite temperaturu vode.

  • Nemojte koristiti jake sapune. Oni mogu da oštete zaštitni lipidni deo kože. Umesto njih koristite blaže sapune i preparate za kupanje.

  • Za muškarce je savet da se pažljivo briju. Koža se pre brijanja treba zaštiti losinom ili gelom, a svakako je dobar način da se brije u pravcu kako dlake rastu, umesto obrnuto.

3. Nanosite SPF kreme svakog dana

Zaštitni faktor je nešto bez čega ne bi trebalo izlaziti iz kuće. To će vam reći svako ko se profesionalno bavi negom kože. Koliko često ga zapravo koristite? Kreme sa zaštitnim faktorom treba nanosti svakog dana, bez obzira na doba godine.  Zabluda da je on neophodan samo u letnjim mesecima prisutna je predugo. Došlo je vreme da se to promeni. Zaštitite svoje lice na pravi način, koje god da je godišnje doba.

 

nega kože lica

4.  Masaža

Masaža lica pokreće tonus mišića lica, a koža zahvaljujući njoj ostaje čvrsta i zdrava. Toplo ulje relaksira i hrani kožu, a nedavno je dokazano da ulje susama regeneriše i čuva lice od alergijskih reakcija. Detaljnije o masaži lica ćemo vam pisati.

5.  Izbegavajte stresne situacije

Iako ovo na prvi pogled zvuči kao nemoguća misija, da bi koža bila blistava i zdrava pokušajte da koliko je to moguće izbegavate stresne situacije.

Kako ćete to uraditi?

Pre svega potrudite se da imate redovan san. Spavajte najmanje 7, 8 sati dnevno. San ima sjajan uticaj na tonus kože a i ostale efekte će te vrlo brzo videti. Pokušajte da smanjite ili reorganizujete svoju listu obaveza, nađite vreme za sebe. Opustite se uz neki dobar film, knjigu, ili se bavite nekim sportom.

Legacy Hazit ima sve što vam je potrebno da vaša koža bude zdrava, negovana i blistava. Zato je pravi izbor poklanjanje poverenja našim stručnim rukama.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button