relaks masaža

  Zašto je relaks masaža pravi način da se opustite?

U današnje brzo i napeto doba u kome živimo kada je skoro svaki trenutak prožet gomilom problema, pronaći vreme za opuštanje ravno je premiji. Napetost kojoj ste svakodnevno izloženi šteti vašem telu i duhu, a da se to ni ne primeti dok ne bude kasno. Zato ako imate problema sa snom, teško se koncetrišete, utučeni ste ili negativno razmišljate, stres pobeđuje. Tada je vreme da zastanete na trenutak i posvetite se sebi. A jedan od najboljih načina za to je masaža. Relaks masaža posebno.

Šta je to relaks masaža?

Relaks ili antistres masaža nije tamo neka novotarija. Ona se primenjuje već više od dva veka. Švedski terapeuti si mudro preuzeli stare metode iz Kine, Indije, te antičke Grčke i starog Rima i prilagodili je potrebama današnjeg čoveka. Relaks masaža je prijatna ručna masaža koja za cilj ima da vam pruži relaksaciju i opuštanje, tako što će ublažiti napetost vaših mišića i poboljšati vam cirkulaciju. Ali glavna misija ovakve masaže je da vas oslobodi stresa i pomogne u tome da sa novom energijom pobedite svakodnevne probleme i zadatke koji se nalaze pred vama.

 

relax masaža

 

Šta vas još može privući baš relaks masaži?

Prednosti ovakve vrste masaže osetićete odmah i trajaće nekoliko dana nakon tretmana. Redovni dolasci baš na ovakvu vrstu masaže doneće vam višestruku korist.

1.  Poboljšava držanje

Loše držanje tela je jedan od glavnih uzroka bola u leđima i vratu. Relax masaža pored toga što će odmah ukloniti bol, može doneti i bolju gipkost kao i trajno poboljšanje držanja tela. A dobro držanje tela utiče da sampouzdanje bude veće.

 

2.  Ubrzavanje cirkulacije

Ovakvom masažom se podstiču krvni sudovi što utiče na poboljšanje i ubrzavanje cirkulacije. Ovo je posebno važno ako vas muče hladne šake i stopala, ali i ocećanje bola u rukama i nogama.

 

3.  Jačanje imunog sistema

Masažom se smanjuju svi oni štetni proteini zbog kojih se javljaju upale i alergije, a daje se prednost belim krvnim zrncima u borbi protiv dosadnih infekcija. Baš je to pravi način da se poboljša rad vašeg imunološkog sistema.

 

relaks masaža

4.  Opušta mišiće i smanjuje bol u zglobovima

Napetost se prvo oseti u mišićima. Oni postaju teški a vi se osećate sporo i nekako ukočeno. Zato relaks masaža pomaže oporavljanju mišića i nestanku napetosti i stresa.

Osim za mišiće ovakva vrsta masaže je dobra i za zglobove. Ona u mnogome umanjuje bolove i ukočenost zglobova. Sem toga vredi pomenuti da će pozitivno uticati i na tetive i ligamente, što dovodi do smanjenja mogućnosti „hvatanja“ grča ili istegnuća ligamenata.

 

5.  Manje boli glava

Kada ste oslobođeni stresa i opušteni mogućnost da vas zaboli glava je mala. Zato ako vas muče glavobolje i migrene, blagom masažom lica, vrata, ramena, pa i potiljka može da pomogne u uklanjanju bola i donošenjem boljeg sna.

 

Kako se radi relaks masaža?

Sada kada su poznate sve prednosti ovakve vrste masaže, ostaje da odgovorimo na pitanje kako se relaks masaža radi? Pre svega treba da znate da ceo tretman traje sat vremena i da na vaše telo deluje kao dobar noćni san.

Ne treba da se bojite da je relaks masaža bolna. To je zabluda. Na snažan pritisak mišić se steže i postaje napet jer mu deluje da je napadnut. Zato posle jačeg dolazi blag i nežan dodir koji mišići vole i odmah se opuštaju. Da bi ovakva masaža bila učinkovitija mišići pre toga treba da budu pomalo zagrejani. Na kraju treba da znate da bi relaks masaža ispunila svoj cilj i vaša očekivanja terapeut će masirati celo vaše telo.

Zato ako ste se bar malo prepoznali u ovom tekstu zakažite svoj termin kod nas. Dočekaće vas naša Lidija koja će svojom ljubavlju koju gaji prema masaži vrlo brzo postati jedan od vaših najboljih prijatelja.

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button