Nega lica u letnjim danima

Dugo očekivano leto je napokon ušetalo u našu svakodnevnu rutinu. Zajedno sa njim stigle su visoke temperature opasne za naše zdravlje i kožu. Koliko god puta da ste pročitali da je zaštita od sunca vrlo važna i nazaobilazna, nije dovoljno, zato ćemo ponovo to da naglasimo!

Neopohodno je da u letnjem periodu nega koža lica i tela bude intezivna kako bi se štetnost UV zrečenja i visokih temperatura maksimalno smanjila. U ovom periodu godine, koža lica i tela je sklona alergijskim reakcijama i  iritacijama stoga je važno znati koji tretmani i preparati su odgovarajući letnjim uslovima, a koje je neophodno izbegavati. 

nega koze tokom leta

Prvi i najvažniji korak je zaštita od sunca. Pored toga što preterano izlaganje kože suncu stvara posledice koje se manifestuju fizički na koži tokom njenog sazrevanja, mnogo veći problem koji može da nastane je zdravstvene prirode u vidu ozbiljnih oboljenja kože. Iz tog razloga je neophodno korišćenje UV zaštite, odnosno krema i preparata sa SP faktorom. SPF se ne koristi samo kada odemo na odmor, već tokom celog letnjeg perioda u kom smo stalno izloženi suncu i sunčevom zračenju.

Naš tim se sa velikom pažnjom posvećuje nezi lica i tela naših klijenata, zato smo uz pomoć stručnog tima kreirali kvalitetne tretmane koji će obezbediti zdravu i negovanu kožu. U nastavku pišemo o preporukama tretmana i nege kako biste svojom koži omogućili najbolju zaštitu. 

Čišćenje kože lica je takođe vrlo važno jer u letnjem periodu naša koža luči više ulja i samim tim je masnija, a takođe pod visokim temperaturama se više znojimo pa su upalni procesi u letnjem periodu česta pojava. Još jedan korak u nezi kože lica tokom leta koji ne bi trebalo preskakati jeste piling koji nije mnogo angresivan i preporučljivo ga je nanositi dva puta nedeljno. Pilingom se smanjuje rizik od pojave upalnih procesa i iritacija kože.

hidratacija je neizostavna

Hidriranje kože je neizostavan deo rutine nege lica. Izbor kozmetičkih preparata koji su na bazi sastojaka koji pogoduju hidrataciji, kao što su aloe vera i hijaluronska kiselina je naša preporuka. Za suvu kožu, dobar izbor su proizvodi koji pored pomenutih sastojaka u sebi sadrže i glicerin koji dodatno hidrira u hrani kožu.

Važa koža će biti lepa i negovana ukoliko primenjujete sve ove korake prilikom brige o koži lica tokom letnjeg perioda. Osim toga, želimo da izdvojimo  tretmane koji su naša preporuka, a koje možete zakazati u Legacy HAZ IT salonu.

Higijenski tretman lica omogućava nam da naša koža bude zdrava, čista, hidrirana i sveža, sa ujednačenim tenom. Ono što je obavezno prilikom higijenskog tretmana kože je piling koji će odstraniti mrtve ćelije i omogućiti njihovu zamenu novim, mladim ćelijama. Higijenskim tretmanom lica se ne dobija samo dubinski očišćena koža, već se masažom lica, vrata i dekoltea podstiče mikrocirkulacija, što pospešuje proizvodnju kolagena i elastina u ćelijama.

Mezoterapija bez igala je jedna od savremenih procedura za podmlađivanje kože koja se svrstava u redovnu negu kože. Mezoterapija bez igala je prijatna, neinvanzivna metoda, kojom se aplikuju aktivne supstance duboko u slojeve kože i potkožno tkivo korišćenjem postupka mezoporacije. Ovim tretmanom poboljšavamo metabolizam kože, ubrzavamo cirkulaciju krvi i limfnu drenažu, čime brže dopremamo hranljive supstance u kožu, a štetne materije eliminišemo.

OXY tretman kiseonikom Kiseonik je tretman koji zateže i osvežava, stimuliše ćelijsku respiraciju, povećava čvrstinu i elastičnost kože i daje efekat veće kompaktnosti i živosti. Smanjuje iritacije, deluje na strije i ožiljke, poboljšava balans kože i hidriranost, otvara pore i odlično deluje protiv upala i bakterija. Tretman je neinvazivan i nema sporednih efekata. Aktivni kiseonik je tečnost jakog dezinfekcionog dejstva koja efikasno uništava gram-pozitivne i gram-negativne bakterije, viruse i gljivice. Vreme delovanja je 15-20 minuta. Koristi se za dezinfekciju, opekotine, proširene vene, poboljšanje cirkulacije, kao i posle depilacije radi smirivanja kože. Deluje lokalno i kao blagi anestetik.

Konsultacijama sa našim stručnim timom možete doći do preporuke za tretmane koji bi odgovarali vašem tipu i potrebama kože. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button